OBNOVLJENI SERTIFIKATI HACCP I ISO 9001:2015

Gradsko preduzeće “Tržnice i pijace” je obnovilo sertifikate HACCP- sistem bezbijednosti hrane koji se zasniva na analizi i kontroli rizika kritičnih kontrolnih tački i ISO 9001:2015- koji se odnosi na sistem upravljanja kvalitetom, na period do 2024.-2027.godine. Sertifikati dokazuju visok kvalitet u poslovanju i organizaciji, kao i uslovima koje nudimo zakupcima na našim pijacama, ali i građanima koji tu trguju. Podsjećamo da naše Društvo posluje u skladu sa ovim standardima od 2016.godine.

Primjena HACCP standarda podrazumijeva da Društvo “Tržnice i pijace” poštuje standardne operativne procedure i uputstva koja su propisana na međunarodnom nivou, sa ciljem smanjenja rizika po bezbijednost hrane.

ISO 9001 je međunarodni standard Sistema menadžmenta kvalitetom, koji propisuje Međunarodna organizacija za standardizaciju. Sistem menadžmenta kvalitetom, predstavlja zbir politika, procesa, dokumentovanih procedura i evidencija, koji definiše set međunarodnih pravila koja određuju kako kompanija kreira i pruža uslugu.

Nakon redovnog godišnjeg audita, koji su obavila stručna lica iz ovlašćenog Instituta za certificiranje sistema iz Sarajeva, kostatovano je da je Društvo uspostavilo i da održava sistem upravljanja u skladu sa zahtjevima standarda.

Posjedovanje ovih sertifikata dokaz je da zaposleni u Društvu, sa posebnim akcentom na zaposlenima koji rade u direktnom kontaktu sa zakupcima i građanima, stručno i odgovorno obavljaju svoj posao, uz odlične uslove rada na objektima.