POSJETA DELEGACIJE IZ TURSKE

Tokom dvodnevne posjete Crnoj Gori, petočlana delegacija iz Turske danas je bila u posjeti našem privrednom društvu. Delegaciju u sastavu Predsjednik opštine Büyükkarıştıran-Kırklareli Ertuğrul Çamlıca, Predsjednik opštine İğneada-Kırklareli Tahir Işık, Vlasnik kompanije “Yeniler Gıda” İlker Şamakay, Direktor te kompanije Burhan Yeni i Predsjednik Udruzenja İseljenika iz Crne Gore-İstanbul Bedri Gul Muković primila je izvršna direktorica Mirjana Purić sa saradnicima. Delegacija je obišla Veliku pijacu i konstatovala da je i objekat i održavanje na zavidnom nivou, te da se ni mnogo veće države i gradovi ne mogu pohvaliti da imaju ono što ima Podgorica.

Kompanija “Yeniler Gıda” se bavi prometom voća i povrća, kao i mliječnih proizvoda. Posjeduje sopstvene plantaže, izvoznik je, ali i uvoznik voća i povrća u Tursku i cilj posjete je uspostavljanje trgovinske saradnje, kako po pitanju uvoza, tako i izvoza naših proizvoda, prije svega voća i povrća, ali i razmatranje mogućnosti za investiranje u Crnu Goru.
Uz posredovanje Društva “Tržnice i pijace” organizovani su sastanci u Privrednoj komori Crne Gore, gdje sui h primili Slavica Pavlović, direktor Sektora za udruženja, Milica Lazarević, sekretar Odbora udruženja trgovine i Jelena Adžić, samostalni savjetnik u Sektoru za međunarodne odnose.

Takođe, posebno su značajni bili sastanci održani sa predstavnicima menadžmenta kompanije “Red commerce” i “Franca”, koji su naši dugogodišnji saradnici.

Posjeta je organizovana kao nastavak saradnje i širenje kontakata koje smo ostvarili sa privrednicima iz ove zemlje, tokom prošlogodišnje posjete. Tokom dalje posjete, delegacija će posjetiti Bijelo Polje i Bar.