VUKOVIĆ OBIŠAO “TRŽNICE I PIJACE” PODGORICE: GLAVNI GRAD NASTAVLJA DA ULAŽE U INFRASTRUKTURU I UNAPREĐUJE PIJAČNE USLUGE

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, danas je obišao zelenu pijacu u tržnom centru Pobrežje kojom gazduje gradsko preduzeće ”Tržnice i pijace”i tom prilikom najavio nastavak novih ulaganja u objekte i unapređenje usluga ovog preduzeća.

“Tržnice i pijace predstavljaju svojevrsnu sliku, odnosno ogledalo našeg grada i raduje me štose mjere poštuju i što primjećujem veliki broj ljudi znajući koliko je ekonomska situacija u Podgorici i Crnoj Gori složena”, istakao je Vuković, dodajući da je ovo i prilika da poželimo sreću novoj izvršnoj direktorki gospođi Mirjani Purić. “Situacija izazvna pandemijom koronavirusa dodatno opterećuje rad ovog, ali i ostalih sistema u okviru Glavnog grada. Međutim, želim da uvjerim rukovodstvo i zaposlene u Tržnicama i pijacama, da će imati punu podršku Glavnog grada i bez obzira na teške okolnosti nastavljamo realizaciju planiranih investicija. Uskoro ćemo staviti u funkciju jedan novi prostor u blizini Stočne pijace kojim će se dodatno unaprijediti uslovi za izlaganje, kao i kvalitet ponude na ovoj pijaci”, istakao je Vuković, naglašavajući značaj i obavezu svih građana da poštuju epidemiološke mjere dok traje pandemija koronavirusa.

Novoimenovana direktorica ”Tržnica i pijaca” Mirjana Purić saopštila je da će u narednom periodu nastaviti da radi na poboljšanju pijačnih usluga i najavila prostornu reorganizaciju Buvljaka koji će se uvrstiti u turističku ponudu Podgorice.

”Prilika da rukovodim jednim privrednim društvom koje posluje u okviru sistema Glavnog grada za mene je izuzetna čast, ponos a ujedno i velika odgovornost. Rad u komunalnim djelatnostima kao i lokalnoj samoupravi, iziskuje veliku predanost i dnevnu ažurnost, međutim za mene to predstavlja dodatni motiv i izazov da sa svojim saradnicima i zaposlenima poboljšamo kvalitet pijačnih usluga u Podgorici”, istakla je Purić. Ona je najavila da se budući planovi Tržnica i pijaca odnose na drugačiju prostornu organizaciju, naročito u dijelu koji se koristi za Buvlju pijacu. “Po ugledu na velike evropske gradove Buvljak će u narednom periodu predstavljati kvalitetno uređen prostor za trgovinu, te kao takav, postaće još privlačniji za posjetioce Podgorice i turiste”, zaključila je Purić.

Predsjednik Komisije za zaštitu i unapređenje zdravlja građana Podgorice, dr Nebojša Kavarić kazao je da su pijace ogledalo navika žitelja jednog grada, te da je veoma zadovoljan poštovanjem epidemioloških mjera u Podgorici.

” Ovo je jedna od javno- zdrastveno interesantnih lokacija u gradu gdje bez obzira na promjene koje napravite ne možete baš lako promijeniti svijest ljudi. Mislim da grad i lokalna samouprava idu u dobrom smjeru i na najbolji način kontrolišu primjenu mjera nadležnih institucija, Instituta za javno zdravlje i Ministarstva zdravlja. Veoma sam zadovoljan poštovanjem epidemioloških mjera, o čemu ću izvjestiti i Komisiju za zaštitu i unapređenje zdravlja građana Podgorice. ” zaključio je dr Kavarić.

Izjava gradonačelnika dr Ivana Vukovića dostupna je na sljedećem linku:

Izjava direktorice gradskog preduzeća Tržnice i pijace Mirjane Purić dostupna je na linku:

Izjava predsjednika Komisije za zaštitu i unapređenje građana Podgorice dr Nebojše Kavarića dostupna je na sljedećem linku:

KADROVI sa događaja:

PG BIRO