POČELI RADOVI U OKVIRU STOČNE PIJACE

Počeli su radovi na uređenju pijace upotrebljavane robe, u okviru Stočne pijace, na Ćemovskom polju. Prostor od 8.650 kvadrata zemljane površine, biće asfaltiran čime će biti stvoreni bolji uslovi kako prodavcima za rad, tako i kupcima koji dolaze na pijacu. Ujedno, uređenjem ovog prostora povećaćemo i kapacitete za davanje u zakup prodajnih mjesta, što će, kako očekujemo, donijeti i dodatne prihode za Društvo.

Zaposleni u Službi za tehničko održavanje pijačnih objekata Društva “Tržnice i pijace” rade na uklanjanju tezgi koje su se nalazile na zemljanom dijelu.

Ekipe preduzeća “Putevi”, koje je izvođač radova, počele su pripremne radove za izvođenje upojnog bunara i asfalterske radove. Planirani radovi podrazumijevaju transport i ugradnju rigoli, nabavku, transport i ugradnju cijevi, izradu betonskih šahti sa slivničkom rešetkom, izvođenje pripremnih, zemljanih i betonskih radova na izgradnji upojnog bunara, mašinsko profilisanje posteljice sa djelimičnim tamponiranje, kao i ugradnja asfaltnog sloja. Vrijednost ovih radova je oko 148.000,00 eura i finansira ih Društvo “Tržnice i pijace”.

Planirani su i zanatski radovi, izgradnja betonske ograde, dodatnih toaleta i kancelarije. Za ove radove očekujemo ponude, nakon čega će i oni biti i realizovani.

Podsjećamo da se na pijaci upotrebljavane robe, u zakup daju tezge i prodajna mjesta. „Tržnice i pijace“ daju mogućnost zakupcima da zaključe ugovore na godišnjem nivou, čime imaju garantovano mjesto, dok god redovno izmiruju svoje obaveze i poštuju Pravilnik o pijačnom redu. Ukoliko nemaju zaključene ugovore o zakupu, prodajno mjesto mogu zakupiti i na dnevnom nivou. Formiranje pijace upotrebljavane robe se pokazalo kao dobar potez, jer je karakteriše dobra ponuda i veliki broj kupaca koji redovno dolaze.