Pričamo priču o šipku

Ovog vikenda, na zelenoj pijaci “Pobrežje” u okviru “Podgoričkih pijačnih priča”, “Tržnice i pijace” organizuju “Priču o šipku (naru)”. Manifestacija počinje u petak 27.oktobra u 9 časova i trajaće tri dana, tj. petak,  subota i nedjelja do 15 časova.

Cilj je da na ovaj način posebnu pažnju posvetimo divljem šipku, koji može biti podgorički i crnogorski brend.

Tokom manifestacije, divlji šipak će se prodavati po promotivnim cijenama, a obezbijedili smo i da svi posjetioci koji to žele, mogu na licu mjesta iscijediti šipak koji kupe i napraviti sok. Građani koji žele da uzgajaju svoje šipkove, imaće priliku da kupe kvalitetne sadnice divljeg šipka. Na licu mjesta, pričaćemo i o brojnim ljekovitim svojstvima divljeg šipka i podsjetiti na njegov značaj za zdravlje. U petak će sa nama biti i predstavnica Savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, koja će dati korisne savjete i pozdraviti učesnike manifestacije.

U posjeti će biti i učenici Osnovne škole “Milorad Musa Burzan”.

U narednom periodu nastavićemo naše priče, o čemu ćemo Vas blagovremeno informisati. “Priča o šipku”, kao i cijeli serijal “Podgoričkih pijačnih priča” postaće tradicija narednih sezona-godina.

Slide1