UKUSI MAKEDONIJE NA NAŠOJ PIJACI

Makedonke koje žive u Crnoj Gori došle su na ideju da podare građanima Podgorice mogućnost da se upoznaju sa makedonskim proizvodima i ukusima makedonske kuhunje. „Makedonski bazar“ će biti održan u subotu 25.juna, sa početkom u 11 časova, na glavnoj gradskoj pijaci „Pobrežje“ (Tržnoi centar „Mall of Montenegro“). U okviru druženja, planiran je zabavni program, sa ciljem da se posjetiocima predstave makedonski specijaliteti, koje će zainteresovani moći i da degustiraju. Tako će na štandovima biti izložena jela kao što su pite, oriz, pasulj, ajvar, pečeni kikiriki, japraci, kolači. Na manifestaciji će se čuti makedonske pjesme, recitacije poznatih djela makedonskih i crnogorskih pisaca, dok će za igru biti zaduženo KUD „Izvor“ iz Makedonije.

Cilj manifestacije je da baš u godini kada Crna Gora slavi 10 godina od obnove nezavisnosti podsjetimo na vjekovne veze i prijateljstvo ova dva naroda.

Manifestaciju su pomogli kompanije: „Bar-Cod“, „Dauti comerc“, „Vitaminka“, pekara „Dušan“. Na jednom štandu biće predstavljena i turistička ponuda Makedonije i turistički aranžmani.

Društvo „Tržnice i pijace“ je podržalo i pomoglo organizaciju ove manifestacije sa željom da se promovišu i brojni makedonski proizvodi koji se plasiraju na našim pijacama, kao i da podstaknemo dobre ideje i entuzijazam pojedinaca.